We vonden onze dochter van 7 jaar oud soms erg eenzaam. Naar ons idee kon ze moeilijk vriendschappen sluiten, ze kon haar gevoelens moeilijk onder woorden brengen, ze was onzichtbaar thuis. In die tijd hadden we zakelijk en ook privé het een en ander te verduren gehad. 
We zochten hulp voor onze dochter, en kwamen bij Kirsten terecht. Dat voelde gelijk goed, ook voor ons zelf werkte het helend. Kirsten hielp ons door kleine handvaten te geven hoe we beter met onze dochter konden communiceren. Het heeft onze ogen geopend. We raden Kirsten aan omdat ze op een rustige, integere manier probeert te onderzoeken waar je kind behoefte aan heeft.

 

Onze ervaringen met Kirsten Manussen zijn zeer positief. Ze is prettig in de omgang en is flexibel in de methodes die ze gebruikt. Ze gaat naast je staan om jezelf te helpen en dat geeft zelfvertrouwen! Ze vertelt je niet wat je moet doen, maar loopt naast je als coach/vriend zodat je zelf je eigen pad kan vindenOuders en dochter (18 jaar)

 

Onze zoon van 11 is door Kirsten Manussen begeleid om weerbaarder te worden en wat meer doorzettingsvermogen te krijgen. Op een hele natuurlijke manier is Kirsten met hem aan de slag gegaan. Spelenderwijs is hij zelfbewuster geworden en hij voelde zich erg vrij om met Kirsten te praten over wat hem bezighield. Hierdoor heeft hij meer zelfvertrouwen gekregen. Wij hadden als ouders regelmatig oudergesprekken met Kirsten waarin zij vertelde welke activiteiten ze gedaan hadden en wat haar observaties waren. Ook kregen we handzame tips. Zowel onze zoon als wij zijn erg tevreden over de begeleiding van Kirsten en hadden het gevoel dat er een professional naast ons stond om met elkaar onze zoon te helpen.  

 

Kirsten is heel erg behulpzaam en houdt heel erg veel rekening met mij. Als ze merkte dat ik iets niet prettig vond of de manier niet zo goed werkte voor mij probeerde ze het op een andere manier. Ze heeft altijd het beste met me voor en heeft mij enorm geholpen. Bij Kirsten had ik meteen een goed, veilig en vertrouwd gevoel, alsof ik met een goede vriendin sprak. Ik kan altijd bij haar terecht en ik ben haar enorm dankbaar.
Meisje, 15 jaar

 

 "Ik voel me nu veel blijer. Ik ben zelfverzekerder geworden. Kirsten was heel aardig en hielp mij om anders te denken. Ik pieker niet meer in bed en vind school veel leuker nu. We gingen altijd leuke dingen doen zoals spelletjes, verven en we maakten een gedachtentrein. Ik heb er heel veel aan gehad".                 Meisje, 10 jaar

 

Wij zijn met Joyce bij Kirsten terecht gekomen via haar website, we hadden daar direct een goed gevoel bij. Helemaal na het eerste gesprek hadden we er veel vertrouwen in bij Kirsten. Dit heeft zij voor ons echt waar gemaakt. Joyce had een aantal uitdagingen zoals zelfvertrouwen en faalangst, maar had ook moeite met sociale contacten. Thuis was het ook niet altijd even gezellig. Na een jaar is onze Joyce er weer helemaal, ze staat er echt vol zelfvertrouwen. School en vriendinnen gaan boven verwachting goed, en thuis is ze echt weer onze lieverd. We willen Kirsten bedanken voor haar effectieve aanpak, maar vooral haar geduld en doorzettingsvermogen.                                                                                                         Ouders van Joyce (11 jaar)

 

Wat waren het heerlijke ochtenden samen met mijn dochter in de vroege ochtend naar Apeldoorn. Het half uurtje in de auto op weg naar Kirsten was al heel waardevol. Daar waar mijn dochter moeite heeft met afscheid nemen als ze de klas in moet, zat ik bij Kirsten na 5 minuten al op de gang en was van moeite met afscheid nemen geen sprake meer. De dames hadden en goede klik. Kirsten die mijn dochter met een prettige houding benaderde en uitnodigde meer zelfvertrouwen aan het daglicht te leggen. En dat is gelukt, we zijn nu een jaar verder en mijn dochter komt meer voor zichzelf op, ook het afscheid nemen op school gaat goed en als het niet gaat weet ze waar het doorkomt en zoekt zelf naar een oplossing. Kirsten heel erg bedankt voor je inzet en steun ook aan ons als ouders, in dit proces!                                           Moeder van meisje (11 jaar)

 

Zowel wij als onze dochter hebben het contact met Kirsten als zeer open, toegankelijk en prettig ervaren. Onze dochter is altijd met veel plezier naar Kirsten toegegaan en heeft spelenderwijs, passend bij haar niveau, grote stappen gemaakt in haar emotionele ontwikkeling. Daarbij heeft zij veel praktische en nuttige opdrachten/oefeningen meegekregen die haar ontwikkelpunten mooi inzichtelijk maken en haar erg helpen. Mede dankzij Kirsten zit onze dochter zichzelf minder in de weg, heeft ze meer oog voor de mensen om haar heen en kunnen wij over en weer onze conflicten beter en sneller oplossen.               Ouders van meisje van 9 jaar

 

 'Na samen met onze dochter (toen 8 jaar) Kirstens website bekeken te hebben, hadden we het gevoel dat Kirsten ons wel eens zou kunnen helpen. Dat is ook zo gebleken. Onze dochter ging met plezier naar Kirsten toe; eerst onwennig en onzeker, later opgewekt en vol vertrouwen. Met een combinatie van cognitieve gedragstherapie en speltherapie hebben zowel onze dochter, als wij zelf handvatten gekregen om o.a. te werken aan zelfvertrouwen, emoties (h)erkennen en gedachten sturen. Ook heeft Kirsten met onze dochter op een toegankelijke manier over haar 'lange voelsprieten' (hooggevoeligheid) gepraat en gewerkt. Onze dochter heeft meer zelfkennis gekregen. Dit heeft haar en ook ons voor nu en zeker ook voor in onze toekomst veel gebracht. Wij zijn blij dat we de stap naar hulp genomen hebben!'                     Ouders van meisje (9 jaar)

 

“Onze zoon van 7 die veel ‘in zijn hoofd zit’ had diverse angsten en raakte daardoor regelmatig in paniek. Kirsten zorgde voor een contact op gevoelsniveau, zodat vanuit een diepere laag zijn angsten zijn aangepakt. Ze heeft hem verschillende manieren aangeleerd om met de (negatieve gedachten die leiden tot deze) angsten om te gaan, zodat hij zijn gedachten nu zelf in goede banen kan leiden. Ook heeft ze ons als ouders hier goed bij betrokken en diverse handvatten meegegeven. Zodoende zijn de angsten nu weg en áls ze al de kop op steken, kunnen we het er rustig samen over hebben. Het heeft bij ons thuis en vooral voor onze zoon veel rust gebracht!”

 

"Onze dochter moet vaak wennen aan onbekende mensen en een nieuwe omgeving. Bij Kirsten voelde ze zich tijdens de eerste sessie direct op haar gemak en vertrouwd genoeg om zich open te stellen. Zo heeft onze dochter in korte tijd een aantal mooie handvatten aangereikt gekregen die zij zelf kan toepassen. Ook kunnen wij als ouders met deze handvatten op een goede manier de dialoog aangaan en haar spiegelen in bepaalde situaties en/of bij specifiek gedrag." Ouders van meisje (9 jaar)

 

Wat is het moeilijk als je als ouder geconfronteerd wordt met het feit dat je dochter van 4,5 de lat veel te hoog legt voor zichzelf, en daarbij ook nog erg gevoelig blijkt te zijn voor alle prikkels om zich heen. Als ouder is het dan zoeken naar de juiste omgangsvorm...Gelukkig werden we door de leraar van de groep 1 erop attent gemaakt dat er middelen zijn om hier zowel onze dochter maar ook zeker papa en mama in te helpen. Kirsten Manussen is er een van, en wat zijn we blij dat wij voor haar hebben gekozen. Op een leuke spelende wijze heeft Kirsten onze dochter op veel vlakken geholpen maar ook zeker ons tijdens de ouder gesprekken!! Complimenteren waar iets goed gaat maar ook zeker niet schromen om de ouders bij te sturen in hun gedrag. Wij kunnen zeker stellen dat iedereen in het gezin er beter van is geworden doordat wij hulp hebben gevraagd aan Kirsten en zijn haar daar elke dag nog dankbaar om! Ook onze dochter plukt hier elke dag nog de vruchten van, en kan mede dankzij Kirsten haar tips en tricks beter schakelen en haalt hierdoor elke dag meer plezier uit het leven. Ouders van meisje (5 jaar)

 

Onze zoon van 16 jaar zat de afgelopen in verschillende periodes in de knoop met zichzelf en anderen. Kirsten luisterde heel goed naar zijn verhalen, waardoor hij haar snel zijn vertrouwen kon geven. Ze sloot goed aan op zijn belevingswereld en begeleidde hem met veel empathie naar een gezondere blik op zichzelf en de wereld. Wij zijn blij met de tools die Kirsten hem in handen heeft gegeven om zijn zelfstandigheid in denken en voelen, en zijn zelfvertrouwen, verder te laten groeien. Zeker voor hooggevoelige kinderen een fijne psychologe die haar vak verstaat! (ouders van jongen, 16 jaar)

 

Onze dochter heeft erg veel geleerd bij Kirsten. Ze ging altijd met plezier naar haar toe en is van een verdrietig serieus meisje veranderd in een blij en zelfverzekerd meisje. De omgang met Kirsten was erg prettig, ook naar ons en ze kan goed luisteren en heeft geduld. Haar tips/oefeningen zijn erg bruikbaar en we maken er veel gebruik van. Kortom, we zijn zeer tevreden! (ouders van meisje , 10 jaar)
 

Kirsten is een vriendelijke, rustige kinderpsychologe waar onze dochter zich als snel bij thuis voelde. Kirsten stemde zich echt op onze sensitieve dochter af en ging samen met haar op zoek naar wie zij is en bouwde samen met haar aan haar zelfvertrouwen. Wij hebben ons als ouders altijd serieus genomen gevoeld in hoe we ons voelden ten aanzien van het gedrag van onze dochter. Kirsten was in staat om echt te luisteren naar ons verhaal en dat om te zetten in praktische oefeningen met onze dochter. Deze oefeningen en tips gingen mee naar huis zodat we ook samen met haar verder konden werken aan haar groei. We zijn Kirsten erg dankbaar dat ze een tijdje met ons mee heeft gelopen op ons ontwikkelpad.  (ouders van meisje, 11 jaar)

 

Kirsten heeft onze hoogsensitieve dochter geholpen zichzelf beter te leren kennen. Ze ging altijd met veel plezier naar Kirsten toe en leerde daar hoe ze zelf in elkaar zat en wat ze kon doen om zichzelf te helpen om met haar intense gevoelens om te gaan. Hierdoor heeft ze het makkelijker met zichzelf en zijn er thuis (bijna) geen uitbarstingen en huilbuien meer. Ze kan nu eerder herkennen wanneer het haar teveel is en dat ook vertellen. In de klas snapt ze beter dat het voor haar soms wat anders werkt dan voor andere kinderen. Dat helpt haar ook in het sociale gebeuren op school.
Kirsten is en lieve, zachtaardige en gevoelige vrouw. Ze straalt veel rust en vertrouwen uit. De dierenkaartjes die na afloop altijd mee naar huis mochten met een mooi compliment over wat er die dag geleerd zijn erg leuk en fijn. Mijn dochter zegt: "Kirsten geeft je een fijn gevoel en gaat niet te snel in een keer." (ouders van meisje, 9 jaar)
 
 
Hele, aardige, lieve, leuke meid en doet altijd haar best voor je en legt het goed uit. (meisje 12 jaar)
 
 
Kirsten is een fijne vrouw om hulp van te krijgen. Onze dochter is niet alleen geholpen, maar als ouder wordt je ook begeleid in dit proces. Het heeft onze ogen doen openen.
Bij Kirsten is ieder kind uniek, en werkt ze niet volgens vaste patronen. Iedere keer kijkt Kirsten, naar het kind om te kijken wat er op dat moment nodig is. En in overleg is er dan ook een heleboel mogelijk. Kirsten, nogmaals bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Je bent een TOPPER! (moeder van meisje, 12 jaar)

Kirsten, heel erg bedankt voor de fijne gesprekken, ik heb veel van je geleerd. Je hebt me geholpen met de persoon te worden die ik nu ben. En je hebt me ook geleerd hoe ik om moet gaan met mijn lange voelsprieten. Ik vond dit heel erg fijn en ga de gesprekken ook zeker missen (meisje, 11 jaar)